Potpisan ugovor o brendiranju grada Bijeljina

Buduće pravnike interesuje i upravljanje projektima
21. марта 2019.
Realizovan četvorodnevni in-house seminar u privrednoj komori Vojvodine „Rešavanje konflikata u organizaciji“
10. априла 2019.

Bijeljina će biti prvi grad u Republici Srpskoj koji će dobiti svoju Brend strategiju. Ugovor su danas potpisali direktor Visoke škole modernog biznisa prof. dr Čedomir Ljubojević, koja će raditi na projektu „Bijeljina kao brend“ i direktor Turističke oranizacije Grada Bijeljina Radosav Đokić.

– Projekat „Bijeljina kao brend“ obuhvata nekoliko faza. Prva faza je obuka i formiranje projektnog tima od 20 članova koga čine predstavnici javnih ustanova, kulturnih institucija, biznis zajednice i nevladinog sektora iz Bijeljine, nakon čega sledi istraživanje koje treba da pokaže koje su specifičnosti Bijeljine i po čemu je prepoznatljiva. Istraživanjem će biti obuhvaćene tri ciljne grupe – stanovništvo Grada Bijeljina, turisti i biznis zajednica – najavio je direktor Centra za razvoj projekata Visoke škole modernog biznisa prof. dr Aleksandar Dejanović, dodajući da će istraživanjem biti obuhvaćena i dijaspora.

Prema njegovim rečima, nakon istraživanja, biće izrađena Brend strategija, a nakon njenog usvajanja u Skupštini Grada, u sledećoj fazi biće urađen konkretan plan aktivnosti.

– Plan će omogućiti da Strategija sa papira bude pretočena u život. Takođe, pratićemo rezultate i ostvarivanje brend ciljeva, a to je da Bijeljina postane Grad sa jakim brendom, jer su gradovi koji imaju jak brend poželjni na turističkoj i investicionoj mapi – istakao je Dejanović.

Direktor Turističke organizacije Radosav Đokić naveo je da u Bijeljini već duži period postoji potreba za osmišljanjem brendova Grada. Rok za realizaciju ovog projekta je 31. decembar ove godine.

– Očekujemo da će Bijeljina dobiti kvalitetnu Brend-strategiju koja će privući što veći broj posetilaca i investitora u naš Grad – istakao je Đokić.