Uspešno završena obuka za članove projektnog tima „Bijeljina kao brend“

Početak projekta „Bijeljina kao brend“
1. децембра 2018.
Projekat brendiranje gradova – Zavidovići, Bosna i Hercegovina
30. децембра 2018.

U brendiranju grada Bijeljine učestvovaće dvadesetak članova projektnog tima koji su pohađali poseban četvorodnevni program obuke prema metodologiji Visoke škole modernog biznisa iz Beograda.

Prvi deo obuke završen je krajem novembra, a drugi deo obuke šestog i sedmog decembra 2018. godine u Bijeljini. Na početku, pažnja je bila najviše usmerena na teorijske postulate upravljanja brendom, a kasnije na konkretne primere brendiranja gradova. Na osnovu takvog pristupa, polaznici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijom praksom u izgradnji snažnog brenda grada. Među članovima tima stvorena je pozitivna atmosfera, odnosno opredeljenost da podstaknu razvoj brenda Bijeljine.

Svi se slažu da ih povezuje zajednička ljubav prema svom gradu i želja da doprinesu jačanju brenda grada. Dolaze iz različitih institucija (gradska administracija, nevladin sektor, privreda, ustanove kulture, mediji, verske zajednice), ali imaju jedan cilj – uspešna realizacija projekta „Bijeljina kao brend“. Prema planu ovog projekta, početkom 2019. godine startuje II faza koja podrazumeva realizaciju velikog istraživanja na području Bijeljine o brend potencijalima ovog grada.