Predstavljena Brend strategija Grada Bijeljina

Potpisan ugovor o brendiranju opštine Šamac
21. децембра 2019.

U prostorijama Kulturnog centara u Bijeljini, u petak 23. oktobra,  direktor MBS-a prof. dr Čedomir Ljubojević i prof. dr Aleksandar Dejanović predstavili su Brend strategiju Grada Bijeljina, na kojoj je Centar za razvoj projekata MBS-a radio više od godinu dana.

Pored naših uvaženih profesora, mnogobrojnim predstavnicima medija obratili su se i gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, i predstavnik Turističke organizacije Biijeljine, Vladimir Sofrenić.

Svi su se složili da je završen veliki i značajan posao – Bijeljina je postala prvi grad u BiH, odnosno Republici Srpskoj, koja ima brend strategiju.

Brend strategija predstavlja vodič kako grad treba da jača svoj brend u narednom periodu. Ona obuhvata i elemente novog vizuelnog identiteta Bijeljine, koji je neophodan prilikom promocije grada kao investicione i turističke destinacije.

Brend strategija treba da oživi, odnosno da bude prihvaćena i da donese očekivane rezultate, što je dugoročan proces. Jednostavno rečeno, brend strategija Bijeljine treba da bude pretočena u realnost.

Bilo je očigledno da se prisutnima svideo novi vizuelni identitet. Golub je simbol ljubavi, mira i dobrodošlice. Upravo tako su nas dočekali i ugostili naši domaćini iz Bijeljine.

Drago nam je što su verovali u nas, a još draže što smo njihova očekivanja ispunili.

Pred nama su novi izazovi. Izrada novih brend strategija je u toku. Verujući u svoje sposobnosti, sigurni smo da će u budućnosti biti još više ovako lepih vesti.