Potpisan ugovor o brendiranju opštine Šamac

Implementacija projekta „Vranje kao brend“
26. новембра 2019.
Predstavljena Brend strategija Grada Bijeljina
26. октобра 2020.

Načelnik opštine Šamac, gospodin Đorđe Milićević, i direktor Visoke škole modernog bizniza iz Beograda, prof. dr Čedomir Ljubojević, potpisali su ugovor o brendiranju ove lokalne samouprave u Republici Srpskoj. Na ovaj način opština Šamac želi da poveća svoju prepoznatljivost i atraktivnost, odnosno da postane vidljivija na turističkoj i investicionoj mapi ovog regiona.

Prof. dr Čedomir Ljubojević je nakon potpisivanja ovog ugovora istakao da se radi o dugoročnom projektu, da se rezultati ne mogu očekivati preko noći, ali da je doslednim i osmišljenim brend aktivnostima moguće postepeno menjati sliku o opštini. On je naglasio da se mora stvarati i unapređivati preduzetnička kultura i poslovni ambijent koji će biti atraktivni za investitore.

Prof. dr Aleksandar Dejanović, sa Visoke škole modernog biznisa, najavio je da će uskoro u Šamcu biti realizovano istraživanje čiji rezultati treba da posluže kao osnov za izradu brend strategije. Takođe, svi učesnici ovog sastanka su se složili da bi u narednom periodu trebalo organizovati regionalni poslovni forum, odnosno biznis konferenciju na kojoj će poslovnim ljudima biti prezentovane ponude i mogućnosti za investiranje u ovaj region.

U nastavku, o ovom projektu pogledajte prilog sa BN televizije.